Caută
Ce sa nu faci niciodata pe stomacul gol

Ce sa nu faci niciodata pe stomacul gol

Starea interna a organismului conteaza mai mult decat ne-am astepta cand vine vorba de alegerile noastre si de influentarea sanatatii corpului. Cand suntem stresati, obositi sau privati de anumiti nutrienti, suntem mult mai predispusi la alegeri gresite si perpetuarea obiceiurilor nesanatoase. La fel de daunatoare sunt si unele practici pe care nu trebuie sa le facem pe stomacul gol.

Iata ce sa nu faci niciodata pe stomacul gol.

Nu merge la cumparaturi pe stomacul gol

Mai multe studii de psihologie arata ca atunci cand ne este foame tindem sa vedem realitatea prin alti ochi. Cu alte cuvinte, atunci cand nu avem suficienta glucoza, creierul nostru “ne impinge” sa fim mai pofticiosi, mai lacomi si sa facem alegeri alimentare nesanatoase.

De exemplu, un studiu arata ca semnalele senzoriale, adica aspectul si mirosul produselor au un efect mai puternic atunci cand ne este foame. In plus, vom manca si mai repede, neavand timp sa apucam sa ne saturam. In final, vom consuma mai multe calorii decat am fi avut nevoie.

Nu bea cafea pe stomacul gol

Cu toate ca are numeroase beneficii, cafeaua este contraindicata atunci cand nu am mancat. Cafeaua creste nivelul de aciditate din stomac, ceea ce poate conduce la arsuri. In timp, acest obicei nesanatos creste riscul de gastrita sau ulcer. In plus, cafeaua pe stomacul gol iti poate afecta si nivelul glicemiei.

Un alt studiu efectuat pe pacientii cu diabet de tip 2 arata ca acestia avea un nivel mai mare al zaharului in sange dupa masa daca inainte de aceasta consumasera cafea. Asadar, recomandarea este sa mananci macar putin inainte de a te delecta cu o ceasca aburinda de cafea aromata.

Nu te antrena intens cand nu ai mancat

Deseori vehiculata in mass-media este recomandarea de a face sport inainte de a manca. Se presupune, in mod eronat, ca astfel vei arde grasimi. In realitate, metabolismul este mult mai complex si modificabil in raport cu ceea ce facem. Daca nu vei manca si vei face sport intens, exista riscul sa ametesti, sa ai dificultati de vedere si chiar sa lesini.

Creierul este cel mai mare consumator de glucoza, iar dimineata rezervele noastre sunt mai sarace. Din acest motiv, functiile corpului tau pot fi afectate, daca nu iei micul dejun. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca, in mod paradoxal, acest obicei incetineste metabolismul. Din “teama” de a nu ajunge in pericol, organismul isi incetineste arderile si te face sa slabesti mai greu atunci cand nu mananci.

Nu apela la antiinflamatoare daca nu ai luat micul dejun

Orice clasa de medicamente vine la pachet cu avantaje, efecte secundare si contraindicatii. Una dintre acestea este cea a antiinflamatoarelor. Nu este recomandat sa le folosesti daca nu ai mancat. Acestea au un efect stresant asupra stomacului, il pot irita si pot conduce la dureri.

In plus, poti sa simti greata daca vei lua aspirina sau paracetamol pe stomacul gol. Rezista acestei practici negative si ai grija sa ai ceva in stomac inainte de a lua pastile.

(sursa foto: ABC News)

Distribuie acum