Luvie
lavoare top 5

Top 5 modele de baterii pentru lavoar

Autor: Luvie
Adaugat in: 13/04/2021

Alegerea unei baterii de calitate care să se potrivească cerințelor dar și felului în care aceasta este folosită de întreaga familie este de cele mai multe ori dificilă.

Produse Smart pentru Casa
Intrerupatoare cu touch, Prize cu rame din sticla, Intrerupator si priza, Prize media, Telecomenzi, Smart Home.

Vezi aici oferta

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face înainte de a achiziționa o baterie pentru baie este să te documentezi bine înainte.

Poate inițial nu pare să fie o alegere dificilă, cu atât mai mult cu cât oferta care există pe piață este foarte variată, însă va trebui să ții cont de multe detalii pentru a face cea mai bună alegere, cea care să îți asigure confortul și în același timp să reziste o perioadă de timp cât mai lungă, pentru a nu fi necesare intervenții ulterioare pentru repararea unor eventuale defecțiuni.

De ce ai nevoie de o baterie de lavoar performantă

Bateria de lavoar este un lucru pe care îl vei folosi tu și cei din casă în fiecare zi, de mai multe ori. Inclusiv copiii vor folosi acest produs de câte ori este nevoie să se spele pe mâini. În concluzie, bateria de lavoar va fi intens folosită și ai nevoie de o piesă performantă, care să reziste uzurii sau folosirii în diferite moduri, de cei din casă. Alege o baterie lavoar de cea mai bună calitate și chiar dacă prețul ți se poate părea mai mare decât ai fi dispus să plătești pentru acest obiect sanitar, investiția se va dovedi utilă.

Modele de baterii de lavoar

Există mai multe modele de baterii de lavoar asupra cărora te poți opri pentru a studia specificațiile și a decide în funcție de ceea ce ai nevoie. Aspectele pe care trebuie să le analizezi pentru a avea certitudinea că faci alegerea perfectă sunt legate de estetică, tip montaj, garanție și funcții speciale, gen termostat inclus care asigură o temperatură constantă pentru apă caldă.

Produse Smart pentru Casa
Intrerupatoare cu touch, Prize cu rame din sticla, Intrerupator si priza, Prize media, Telecomenzi, Smart Home.

Vezi aici oferta

După modul în care se acționează jetul de apă avem două tipuri de baterii.

Bateriile de lavoar cu dublă comandă

Bateriile de lavoar cu dublă comandă sunt concepute pentru cei care agreează un stil clasic în baie. Aceste baterii sunt dotate cu două robinete care sunt montate pe baterie sau mai există varianta în care fiecare robinet pentru apa caldă și rece, dar și pipa, se montează separat pe lavoar, blat sau în perete.  

Bateriile de lavoar cu simplă comandă

Acest model este cel mai răspândit și cel mai vândut. Într-una din variante avem corpul bateriei ce conține atât levierul prin care se comandă jetul de apă cât și pipa. Acest tip de baterie se montează pe lavoar sau pe blat. O altă variantă fiind bateria încastrată care se compune din trei piese, pipa, levierul de acționare și corpul încastrat.

După modul în care acestea se montează, avem trei tipuri de baterii.

Baterie pentru lavoar montat pe blat sau mobilier

Bateriile acestea se montează lângă lavoar, direct pe blat sau mobilier. Înălțimea acestei baterii este mai mare pentru ca proiecția pipei să asigure o curgere ergonomică a jetului de apă pentru evitarea riscului stropirii sau a unui spațiu prea mic între pipă și lavoar.

Baterii pentru montare pe blat

Bateriile cu montare în blat sunt de cele mai multe ori formate din trei părți: bateria și câte un robinet pentru apă rece și caldă. O astfel de baterie este potrivită celor care își doresc un design clasic al băii.

Baterii cu montare în și pe perete

Bateriile cu montare în perete pot fi montate și în peretele de deasupra lavoarului. Pe lângă partea aparentă, acest model de baterie are și un corp încastrat în perete care este necesar montajului. Este potrivită celor care caută variante practice atât pentru amenajare cât și pentru menținerea curățeniei în baie. Bateria cu montare în perete te ajută să economisești spațiul de pe lavoar sau de pe blat și în același timp va fi mai ușor de curățat. Vezi baterie lavoar incastrat Grohe. Un alt model este cel unde montarea se face pe perete, variantă destul de rar folosită și fără o varietate mare de modele oferite de producători.

 Toate modelele de baterii prezentate mai sus le regăsiți în magazinul nostru online neakaisa.ro.