E vremea cand strugurii se culeg din vii si incepe lungul drum al transformarii lor in vin. Deliciosul must, sucul rezultat in prima faza dupa stoarcerea boabelor de struguri se gaseste din belsug in piete si targuri, la standurile producatorilor locali de vin. Aromat si nutritiv, acest lichid poate da o savoare nemaipomenita unor mancaruri, asa ca trebuie sa profitam de savorile toamnei. Mai dulce sau mai acrisor, insa mereu parfumat si racoritor, mustul se poate prepara si acasa. Daca nu gasesti nicaieri si nici nu ti se deschid portile vreunei gospodarii dotate cu o bolta de vita de vie, cumpara struguri de la piata sau aprozar. Spala-i bine, alege boabele si pune-le in blender sau storcator. Pornesti aparatul,apoi strecori lichidul rezultat si il pui intr-un vas, de preferinta de sticla. Se poate consuma ca atare, imediat dupa stoarcere. Mustul contine multe vitamine si minerale, previne eliminarea calciului si creste capacitatea de concentrare. Va prezentam cateva retete cu must de struguri, pentru a va bucura de aceste bogatii ale toamnei.