Feng Shui este un ansamblu de principii potrivit carora putem sa aduce energii pozitive in viata noastra armonizand anumite elemente. E o adevarata arta, iar rezultatele, spun cei care o practica, sunt de-a dreptul miraculoase. Va prezentam in continuare cateva reguli de baza cu privire la amenajarea casei in acest sens.
Feng Shui pentru casa si birou – vezi AICI detalii
Potrivit studiilor, canalizarea energiilor prin folosirea celor cinci elemente (pamant, metal, apa, lemn si foc) pe baza principiilor yin si yang poate sa ne influenteze atat comportamentul, cat si sanatatea si prosperitatea. Daca dam gres in vreun fel, totul poate sa se intoarca impotriva noastra si sa iasa exact pe dos.
Chinezii isi sustin teoria cu argumentul ca introducerea acestor principii in viata tarii lor a dus la cea mai infloritoare perioada din istorie, aceasta fiind cea in care a domnit Dinastia Tang. Pentru o armonie perfecta in locuinta, e nevoie ca fiecare spatiu sa fie aranjat dupa anumite reguli.
Amenajarea dormitorului Feng Shui
Una dintre cele mai importante reguli Feng Shui in ceea ce priveste amenajarea dormitorului este amplasarea patului in asa fel incat sa stam cu capul spre nord si cu picioarele spre sud. In aceasta incapere nu e bine sa se pastreze nici un fel de aparatura electrica. Se spune ca, in prezenta lor, nu vom avea parte de fertilitate, de odihna si de sanatate.
De asemenea, nu se aseaza mai mult de trei plante aici si se face curatenie radicala dupa cate o perioada mai grea din viata, cand e luna plina si la solstitii si echinoctii.
Reguli de Feng Shui in living
In ceea ce priveste sufrageria, regulile de Feng Shui spun sa ai in permanenta o oglinda sau un vas cu fructe pentru atragerea belsugului. Peretii se decoreaza in nuante de maro si galben (daca spatiul e amplasat in mijlocul locuintei), alb (daca e la vestul casei), verde si negru (daca e spre est), roz deschis (cand e spre sud-vest) sau rosu (cand e spre sud).
Livingul e un spatiu care nu trebuie sa fie prea incarcat. Scaunele si canapeaua nu se lipesc niciodata de pereti. Electrocasnicele se pot pastra in acest spatiu, insa e nevoie sa fie inchise, nu expuse.
Principii Feng Shui in bucatarie
Cea mai buna amplasare a bucatariei dupa stiinta Feng Shui este spre Est sau Sud. Trebuie sa dea impresia de caldura si lumina, asa ca va fi decorata cu alb, galben si portocaliu.
Mobila si accesoriile din bucatarie pot fi in nuante de rosu, albastru sau verde. Lemnul este cel mai indicat material pentru aceasta parte a casei. Este de bun augur, asadar, sa aveti podea de lemn masiv, iar daca nu aveti aceasta posibilitate, macar mobila sa fie din aceasta structura.
Gunoiul nu trebuie sa fie vizibil. Totul se cere pastrat curat si ordonat, cu fructe si flori mereu proaspete.
Amenajarea baii Feng Shui
In ceea ce priveste amenajarea baii, este important ca aceasta sa nu aiba instalatii defecte care permit scurgerea permanenta a apei.
Baia va fi decorata in culori luminoase si va fi pastrata intr-o ordine perfecta.
Regula se aplica si la hol care va fi vopsit in alb sau crem si nu va adaposti mormane de haine si pantofi.