Varietatea lucrurilor pe care femeile le poarta in poseta este atat de mare, incat se fac chiar si bancuri pe aceasta tema. Este ca un sac fermecat in care, daca scotocesti bine, poti sa gasesti aprope orice, de la farduri la produse de igiena, accesorii pentru orice nevoie, acte, chei, jucarii si cate si mai cate. Lasand gluma la o parte, dezorganizarea ne complica viata. Merita sa luam masuri sa facem ordine o data pentru totdeauna in propria poseta.
Genti si posete de dama, diverse modele si dimensiuni – vezi AICI
Fiecare poseta noua este prilej de punere in ordine a microuniversului pe care il purtam pe umar in fiecare zi. Punem lucruri indispensabile intr-o parte, le mutam pe celelalte pe rafturi si in sertare. Atunci cand e sa aruncam ceea ce este inutil, avem de fiecare data revelatia ca viata ar putea fi mult mai simpla cu o poseta organizata. Aranjam interiorul noii posete ca la carte, ne bucuram de primele zile in care avem un accesoriu nou, admirat de toate colegele. Din pacate, in scurta vreme, o luam de la capat si avem din nou un “sac al lui Mos Craciun” pe care ne este tare incomod sa il descarcam.
Va regasiti in acest scenariu? Iata cateva trucuri cu ajutorul carora va puteti transforma poseta intr-un accesoriu cu adevarat util, practic, usor, fara incarcatura inutila.
Cum evitati o poseta prea grea
Un prim pas important pentru o poseta mai bine organizata este achizitionarea unui accesoriu potrivit.
Vi se intampla des sa va incarcati poseta atat de mult incat va dor umerii si spatele? Atunci este mai bine sa evitati posetele supradimensionate. Ocoliti si raionul cu genti cu textura elastica, de tip sac, care ar putea sustine greutati considerabile, desi nu par.
Alegeti o poseta de dimensiuni medii, chiar si mai mici. E simplu: daca nu aveti spatiu, nu il veti burdusi. Veti constata ca puteti supravietui cu o trusa de farduri micuta, cu cateva acte, servetele, chei si un portmoneu, fara sa vi se intample o catastrofa.
Ce geanta este mai usor de organizat
O alta masura eficienta pentru usurarea si eficientizarea spatiului din poseta este sa alegeti modele cu multe spatii. Lucrurile stau mai bine daca sunt puse fiecare la locul lor. In concluzie, daca aveti cate un buzunar pentru fiecare categorie de obiecte din cele transportate zilnic, le veti gasi mai usor. Nu va mai fi loc pentru alte maruntisuri, asa ca nu le veti mai stivui aici.
Exista posete impartite in doua sau chiar in trei spatii. In plus, aproape fiecare model are un buzunar-doua inauntru. Puneti cheile intr-unul din spatiile mici, mai la indemana. Portmoneul sta bine intr-un buzunar inchis cu un fermoar. Straduiti-va sa pastrati tot ce tine de make-up si igiena intr-un singur spatiu. Daca transportati in mod curent acte, cautati o poseta cu un buzunar in care acestea sa incapa fara sa se indoaie.
Cum organizam buzunarele exterioare ale posetei
Evitati totusi sa puneti lucruri valoroase in buzunarele exterioare. Sunt primele pe care le “cerceteaza” hotii de buzunare si le puteti pierde continutul dupa prima aglomeratie prin care treceti. Nimeni nu isi doreste sa fie vorba de propriul portmoneu sau de telefon.
In buzunarele mai expuse puteti pune pachetelul de batiste sau bonurile fiscale (daca le pastrati). Nu e bine sa va expuneti la furturi nici macar cheile.
La ce sunt utile organizatoarele de poseta
Achizitionati-va organizatoare de poseta. Exista modele care au incluse unul, doua sau chiar mai multe asemenea accesorii. De obicei, acestea sunt ca niste borsete, ceva mai alungite pe verticala, inchise cu niste fermoare. Daca nu gasiti asa ceva, alegeti cateva din magazine sau de pe site-uri specializate.
Organizatoarele va permit sa impartiti lucrurile pe categorii in poseta preferata. Va va fi mult mai usor sa luati ceva din organizator, decat sa scotociti disperata dupa el in toata poseta.
Ce obicei zilnic va poate scapa de “balastul” din geanta
Veti avea o poseta mai usoara daca va introduceti in rutina zilnica cateva minute in care va sortati lucrurile din poseta. Le scoateti rand pe rand pe fiecare, le stergeti de impuritati cu un servetel umed si, cel mai important, aruncati tot ce este inutil. Cu siguranta veti avea ce: servetele folosite, bilete de autobuz validate, ambalaje de la micile gustari luate pe drum, pliante primite pe strada si multe altele. Puteti folosi un organizator special pentru obiectele despre care stiti ca vor ajunge la gunoi.
La prima vedere ar parea mai simplu sa le aruncam din prima la cos, insa stim ca pe strada acest lucru nu este intotdeauan la indemana. Se intampla sa nu fie un cos de gunoi pe aproape sau sa ne pomenim cu pliante, reviste in brate atunci cand ne grabim mai tare, asa ca cel mai simplu e sa le aruncam in poseta.
Obiceiuri care incarca poseta
Ca sa ne dam seama unde gresim, e bine sa rememoram tot ce am facut intr-o zi in care poseta a aratat ca un burduf. Poate ca obsinuim sa folosim poseta pe post de sacosa. Aruncam in ea tot ce cumparam, de la biscuti la becuri, sosete, carti, ba chiar si legumele de la piata. Este cea mai rapida cale spre inceputul unor boli osoase care va pot deforma ireversibil statura. Ca urmare, renunti rapid la asta. Nu este o rusine sa purtam plase, pungi sau sacose.
De multe ori, partenerul este cel care va “pune” greutati in geanta, pe motiv ca el nu are unde sa le tineti. Refuzati sa mai faceti asta. Cautati sacose pliabile, modele de sacosa de purtat pe umar, sau, si mai bine, luati-va un rucsac cand mergeti la cumparaturi. Veti arata mai bine, veti fi mai organizata si veti evita deformarile coloanei cauzate de poseta prea mare.
(sursa foto: Marie Chantal Blog)