Conecteaza-te cu Luvie

Dulciuri de Craciun – retete de bomboane de Craciun

Retete homemade pentru bomboanele din pomul de Craciun

Culinar

Dulciuri de Craciun – retete de bomboane de Craciun

V-ati saturat de bomboanele pline de zahar si arome artificiale care umplu magazinele in preajma Sarbatorilor de Iarna? Nu sunt nici pe departe atat de gustoase ca cele din copilarie si contin multe chimicale nocive organismului. Avem toate motivele sa cautam alternative, mai ales daca din pomul de Craciun se vor infrupta si copii.

Prepararea unor dulciuri homemade numai bune de agatat in bradul de Craciun poate fi o activitate foarte placuta si antrenanta. Cautati reteta potrivita, strangeti-va ingredientele la indemana si incepeti sa preparati delicatesa alaturi de cei dragi. Munca in echipa va fi amuzanta, iar finalul nu poate fi decat unul fericit.

De Craciun avem voie sa mancam dulciuri, asa ca nu cautati neaparat retete dietetice si stricte. Este important sa evitati pe cat posibil colorantii si indulcitorii artificiali si sa va asigurati ca preparatul va avea un gust delicios.

Bomboane de pom de Craciun

Pentru prepararea unor bomboane de pom de Craciun, aveti nevoie de 500 de grame de lapte praf (alegeti o varianta de calitate, chiar daca e mai scump), un pachet de unt, 50 de grame de cacao, 400 de grame de zahar si 150 de mililitri de apa.

Zaharul se amesteca cu apa si se pune la fiert intr-o tigaie de fonta sau un vas gros emailat. Se amesteca incet pana cand amestecul se transforma intr-un sirop. Cand incepe sa bolboroseasca, se trage de pe foc si se lasa trei minute. Exact in acest moment se adauga untul, amestecand mereu. Urmeaza inglobarea laptelui praf si a pudrei de cacao. Imediat ce totul e omogen, compozitia se toarna intr-o tava acoperita cu staniol rezistent sau hartie de copt. Putem infige in suprafata ciocolatei bucati zdrobite de alune, fistic sau stafide.

Se lasa peste noapte in camara sau la frigider, dupa care se taie in dreptungiuri sau cuburi cat mai uniforme. Alaturi de ceilalti membri ai familiei, veti pune cu grija bucatile in staniol, le legati si le atarnati in pom. Reteta presupune multa dexteritate, insa rezultatul va fi, cu siguranta, pe masura eforturilor!

Bomboane de casa de Craciun

Este o reteta simpla, sanatoasa si rapida: bomboane de casa de Craciun. Pentru prepararea bomboanelor de casa de Craciun, aveti nevoie de 300 de grame de nuca de cocos macinata, 20 de grame de cacao si, dupa gust, miere, tarate, lapte de migdale si tarate.

Se amesteca totul pana se obtine consistenta unui aluat vartos. Formati in palma bilute mici din aceasta compozitie. Tavaliti-le prin fulgi de nuca de cocos. La final, inveliti-le in staniol, insa nu strangeti prea tare ambalajul. Legati cu ata si atarnati bomboanele homemade din nuca de cocos in brad.

Dulciuri de Craciun: turta dulce homemade

O alta reteta de dulciuri de Craciun, nu prea complicata, dar cu o aroma de zile mari care se poate agata in bradul de Craciun este turta dulce.

In tarile occidentale este o adevarata marca a Sarbatorilor de Iarna. Se amesteca pe foc mic cinci linguri de lapte cu 130 de grame de miere, 200 de grame de zahar si boabele dintr-o jumatate de pastaie de vanilie. Cand totul e perfect omogen si toate granulele de zahar s-au topit, amestecul se pune putin la racit.

Se toarna apoi esenta sau praf de migdale, un pachet de unt moale si doua linguri de dulceata de portocale. Se mai mixeaza o data. Se incorporeaza o jumatate de kilogram de faina. Aluatul care va rezulta se intinde in foi subtiri si se taie cu modelele speciale alese: inimioare, stelute, omuleti, saniute sau altele. Se pun intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptor. La final, puteti lega figurinele de turta dulce cu snururi si le atarnati pe crengile de brad.

Cum se orneaza un brad cu fructe in loc de bomboane

O varianta foarte sanatoasa de dulciuri de Craciun, ar mai fi sa agatati fructe in pomul de iarna. Ar fi o reintoarcere la vechile traditii, din vremurile in care nu existau, pur si simplu alte variante. Puteti folosi nuci, mere, portocale sau mandarine pe post de dulciuri de Craciun. Le puteti inveli in staniol sau sa le prindeti in brad cu dispozitive speciale care se infig in fruct.

Atunci cand vor fi consumate, partea respectiva se inlatura. Ca sa completati imaginea ca la carte, puneti in brad si batoane de scortisoara si, poate, ornamente handmade. Evitati in acest caz culorile intense, texturile metalice sau sclipicioase.

Transformati si momentul impodobirii bradului intr-o distractie de familie. Cu siguranta toata lumea isi va aminti cat de mult ati ras, ce ati invatat nou si, mai ales, gustul minunat al dulciurilor homemade preparate cu ocazia Craciunului.

(sursa foto: Country Living Magazine)

Continua sa citesti
Alte super articole
Scrie parerea ta

Scrie parerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Culinar

Sus