Conecteaza-te cu Luvie

Idei pentru prepararea inghetatei sanatoase

Idei pentru prepararea inghetatei sanatoase

Diverse

Idei pentru prepararea inghetatei sanatoase

Nici o vara nu este completa fara rasfatul cremoaselor inghetate. La piscina sau in timpul plimbarilor tarzii in ceas de seara, inghetatele sunt deliciul preferat al anotimpului canicular. Cu toate acestea, cele mai multe contin ingrediente care nu ne fac bine siluetei.

Observam ca ne simtim balonate sau acumulam kilograme in plus. Insa nici nu vrem sa renuntam la aceasta placere estivala. Si poate nici nu e cazul. Din fericire, putem apela la o serie de ponturi ca sa obtinem inghetata savuroasa si sanatoasa in aceasta vara.

Sa adaugam fructe cremoase

Daca preferatele noastre sunt inghetatele aromate, atunci vestile sunt cu atat mai bune. Tot ce trebuie sa facem este sa apelam la smantana preparata in casa, indulcitor si esente naturale. Putem sa ne preparam o inghetata racoroasa pentru dupa-mese caniculare, alegand un fruct bine copt de mango. La fel de incantatoare sunt si piersicile decojite, carora le putem alatura frunze de menta zdrobite. Astfel, obtinem diverse combinatii racoritoare si prietenoase cu silueta noastra.

O alta combinatie clasica ce nu va da gres este formata din banana, capsuni si limeta. Iar daca ne dorim o textura mai diferita, putem miza si pe smochine proaspete, mixate la blender. O combinatie atragatoare include piure de smochine, ciocolata amaruie si smantana semi-degresata.

Sa folosim lactate dense

Inghetata din comert contine praf de lapte sau margarina. Aceste ingredente nu sunt deloc benefice pentru corpul si pielea noastra. In acelasi timp, nici lactatele in exces nu ne ajuta, insa cu siguranta sunt mai bune ca laptele praf. Putem combina iaurt grecesc integral cu variante de iaurturi partial degresate ca sa obtinem o textura cremoasa. Daca nu ne place galbenusul de ou crud, putem sa folosim iaurt cremos si o lingura de unt de cocos ca sa evitam cristalele de gheata. Si pentru a echilibra intreaga reteta si a o transforma si intr-un desert hranitor, putem miza pe pasta de fistic sau migdale care sa dea o nota rafinata acesteia.

Sa adaugam note crocante

Ce poate fi mai satisfacator decat sunetul crocant al crustei de ciocolata acoperite din plin cu alune? Nu e nevoie sa sacrificam nici aceasta placere. Putem sa pregatim un mix de fructe oleaginoase: migdale, alune si caju pe care sa le rumenim cateva minute in cuptor. Le putem adauga fie in continutul inghetatei, fie o putem decora. Este de preferat sa avem forme pentru inghetata pentru un aspect mai placut si o distribuire mai echilibrata a amestecului.

Sa fim creative

Nu in ultimul rand, pregatirea inghetatei in casa trebuie sa fie un proces placut. Atata vreme cat ne cunoastem preferintele alimentare, le putem alatura in mod creativ. Sigur, exista mereu un risc si poate ca nu o sa obtinem o inghetata ideala. In acelasi timp, exista sansa sa descoperim texturi si combinatii neobisnuit de interesante. De exemplu, putem obtine o delicioasa inghetata din avocado, unt de cocos si sirop de afine sau zmeura presat la rece. Sau ne putem aventura in obtinerea unei inghetate cu biscuiti integrali, adaugand farame in continutul acesteia. Pana la urma, a da frau liber imaginatiei ne poate conduce la descoperirea unor retete sanatoase si pline de savoare.

(sursa foto: Wallpaper Abyss)

Continua sa citesti
Alte super articole
Scrie parerea ta

Scrie parerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Diverse

Sus