Cinci masti naturale pentru par

5 masti naturale pentru par sanatos

Sumar articol

Afla cum 5 masti naturale pentru par te pot ajuta la ingrijirea unui par sanatos in fiecare zi.

Un par bogat, cu o textura sanatoasa si stralucire ca in reclame pare adesea greu de obtinut, daca nu chiar imposibil. Podoaba capilara este afectata in fiecare zi de vant, soare sau frig.

La acestea se adauga substantele chimice din mediul urban, in timp ce produsele cosmetice uzuale il deterioreaza si mai mult. Este momentul sa va indreptati atentia catre produsele fara chimicale si sa folositi masti naturale pentru un par mai sanatos.

Mai mult decat orice produs de ingrijire a parului, mastile naturale pentru par au efecte puternice si de durata, vizibile cu ochiul liber imediat dupa uscarea parului.

Cum actioneaza mastile naturale pentru par

cum actioneaza mastile naturale pentru par
cum actioneaza mastile naturale pentru par

Explicatia eficientei acestor masti naturale pentru par consta in faptul ca se aplica dupa spalare, permitand o patrundere in profunzime a substantelor benefice atat in firul de par, cat si in piele. Mecanismul este asemanator cu cel al mastilor faciale. Substantele care le compun intalnesc un “teren” foarte permeabil, pentru ca atat pielea, cat si parul sunt foarte bine curatate.

In plus, caldura din baie aduce si avantajul ca deschide porii. Mai mult, relaxarea pe care o simtim atunci cand asteptam ca mastile naturale sa isi faca efectul imbunatateste considerabil intregul proces. Puteti chiar sa va aplicati in acelasi timp o masca pentru ten, gat si decolteu si una pentru par.

Cum se aplica masca pentru par

alege masti naturale pentru par
Alege masti naturale pentru par

Pentru ca o masca de par sa fie mai bine asimilata, este bine sa aveti parul bine spalat. Procedati ca de obicei, udand parul, samponandu-l si masandu-l. La final clatiti foarte bine. Rasuciti apoi parul in prosop si stati un minut cu turbanul pe cap. Inlaturati prosopul si aplicati masca.

Aceasta nu trebuie sa fie atat de lichida incat sa curga. Acoperiti-va capul cu o boneta din material plastic si elastic. Asteptati sa treaca timpul indicat. Spalati-va apoi parul sub dus, cu apa calduta.

Spre deosebire de alte tratamente, mastile naturale pentru par se pot aplica imediat dupa vopsiri, decolorari sau alte operatiuni care afecteaza firul de par. Timpul de actiune al unor masti naturale pentru par poate fi relativ lung, insa purtarea bonetei va permite sa va ocupati in acest timp de sarcinile cotidiene din casa.

Masti naturale pentru par cu ulei de cocos

masti naturale pentru par cu cocos
masti naturale pentru par cu cocos

Uleiul de cocos este un ingredient foarte bun pentru par. Acest ulei intruneste o multime de calitati si avantaje, fara sa fie nevoie de proceduri prea sofisticate de aplicare.

Amestecati in vasul mixerului patru lingurite de ulei de cocos, zeama de la o portocala mica, o lingurita de ulei de ricin, 10 picaturi de vitamina A, o banana bine coapta si zeama unei jumatati de lamaie. Se mixeaza totul la aparat, pana cand amestecul devine vascos. Se intinde apoi pe parul putin umed dupa baie.

Aplicarea este identica celei de la vopsirea parului, intinzand fluidul „pe carare” pana se acopera radacinile. Mastile pentru par cu ulei de cocos se maseaza pe toata lungimea parului. Acoperiti cu o boneta impermeabila si lasati sa actioneze aproximativ doua ore.

La final, se spala foarte bine. Repetati samponarea pana cand dispare textura uleioasa. Aceasta masca de par cu ulei de cocos se aplica o data pe saptamana. Utilizarea ei frecventa poate duce la accelerarea cresterii parului, chiar si cu doi-trei centimetri pe luna.

Masca pentru par cu ulei de masline pentru bucle rebele

masti naturale pentru par cu ulei de masline
masti naturale pentru par cu ulei de masline

Chiar daca majoritatea femeilor isi doresc sa aiba un par mai voluminos, cele care il au asa in mod natural pot avea dificultati cu aranjarea lui. De regula, parul cret este si aspru, extrem de greu de aranjat in pieptanaturi ordonate.

Daca va regasiti in aceasta descriere, poate fi momentul sa incercati o masca de par cu ulei de masline ale carei efecte va ajuta sa controlati problema.

Aveti nevoie de un pahar de miere de albine si patru lingurite de ulei de masline. Masca de par cu ulei de masline se aplica mai intai pe scalp si apoi pe firele de par. Buclele astfel tratate se strang intr-o boteta din plastic.

Dupa o ora, se spala parul cu multa apa calduta si un sampon cu cat mai putine ingrediente chimice. Parul va fi neted si stralucitor, fara sa mai aiba fire razlete.

Masti naturale pentru par cu smantana

Parul prea drept, fara forma si volum este o problema importanta pentru multe femei. Acest tip de par pare mereu fara personalitate si confera adesea o alura neingrijita, desi nu este cazul. Daca nu va surade ideea “umflarii” podoabei capilare cu gel, spuma sau prin tapare, puteti incerca solutiile naturale.

O masca extrem de simpla este cea dintr-un singur ingredient: smantana. Se ia un pahar cu smantana si se aplica pe toata lungimea parului. Se spala dupa 20 de minute cu apa calduta si un sampon bland.

Masca pentru par cu ou pentru par lipsit de viata

Pentru parul care pare lipsit de viata, fara stralucire si cu varfurile deteriorate, o masca de par cu ou, 100% naturala,  poate sa faca adevarate minuni.

Una dintre solutii naturale este utilizarea saptamanale a mastii naturale pentru par cu ou. Acesta se sparge si se desparte cu grija in albusul si galbenus. Ambele se amesteca usor, dupa care se aplica pe rand. Masca de par cu ou se distribuie uniform pe scalp, iar cea de galbenus se intinde pe toata lungimea firelor de par.

Puteti sa va intindeti in cada in cele 20 de minute recomandate pentru aceasta masca. Se spala bine cu apa calduta si, daca e nevoie, cu putin balsam.

Aceasta masca de par are un dublu efect: absoarbe sebumul si substantele care ingreuneaza radacina parului si hraneste din plin firele, facandu-le mai puternice, mai hidratate si mai stralucitoare.

Masca pentru par cu miere si henna

Masca de par cu miere si henna este deosebit de nutritiva. Henna este un produs folosit din vremuri stravechi pentru infrumusetarea parului. Este o pudra de plante care se amestea cu apa fierbinte si se aplica pe par atat pentru obtinerea unor culori foarte luminoase, cat si pentru a trata afectiuni ale scalpului.

In afara pudrelor pentru vopsire, henna se mai comercializeaza si pentru aplicarea sub forma de masti nutritive.

Aveti nevoie, asadar, de 50 de grame de henna incolora, o lingura de suc de lamaie, o lingura de miere si apa fierbinte cat sa poata transforma compozitia mastii intr-una fluida. Masca de par cu miere si henna se amesteca, se aplica pe parul prospat spalat si se lasa sa actioneze doure, sub boneta impermeabila.

Se spala cu apa calduta, fara sampon. Efectele sunt spectaculoase, inca de la prima aplicare.

(sursa foto: The Sassy Nut)

Distribuie acum