Caută
Ce trebuie sa stii pentru o exfoliere a pielii de succes

Ce trebuie sa stii pentru o exfoliere a pielii de succes

Procedura de exfoliere este o procedura simpla si la indemana de prelungire a tineretii pielii, fara chimicale agresive sau manevre dureroase. Dimpotriva, poate fi inclusa fara grija in momentele de rasfat pe care ni le acordam saptamanal pentru ingrijirea personala si relaxare. Rezultatele pot fi de senzatie daca avem grija la cateva detalii importante.

Nu trebuie sa faci eforturi mari pentru a avea o piele catifelata si elastica pentru multi ani. Cu un stil de viata echilibrat, cu mancare sanatoasa, sport si somn suficient, completat cu proceduri simple si eficiente de curatare si ingrijire a pielii, ne putem atinge obiectivul.

Ce este exfolierea pielii

Prin exfoliere se intelege de regula eliminarea stratului cornos al pielii, fie in mod intentionat, ca procedura de ingrijire, fie patologica, declansata de anumiti factori.

Produse pentru ingrijirea parului

Tu ce folosesti pentru parul tau?

Oferta aici

In cele ce urmeaza ne referim la prima varianta, cea care ne ajuta sa avem o piele mai frumoasa. Eficienta mare a acestei practici are la baza un mecanism de stimulare a proceselor naturale de regenerare a celulelor pielii. Practic, indepartand la timp stratul de celule moarte, pielea isi reface mai rapid si mai eficient un nou strat.

Cand se face exfolierea pielii

Procesul de exfoliere este mai eficient daca se aplica pe pielea umeda. Ca urmare, ne putem “trata” in acest fel dupa baie sau dus.

Pana la varsta de 25 de ani, exfolierea se recomanda o data pe saptamana. Dupa acest prag, sunt mai eficiente doua exfolieri saptamanale.

Daca apelati sa exfolieri mai drastice, la saloane cosmetice, e bine de stiut ca cele mai indicate momente sunt la inceputul primaverii, inaintea vacantei de vara si toamna, dupa ce bronzul s-a dus, iar pielea capata o nuanta usor cenusie.

Cum se face exfolierea mecanica

Inlaturarea celulelor moarte de la suprafata pielii se poate face destul de rapid folosind produse care contin particule zgrunturoase, sau, in termeni de specialitate, abrazive. De obicei acestea se folosesc in amestec cu o substanta emolienta.

Colectie ii traditionale

Tu la ce asortezi o ie?

Se maseaza pielea de pe tot corpul cu acest amestec prin miscari circulare. Stratul cornos al pielii masate se desprinde, iar dupa un dus usor veti constata ca pielea a devenit foarte fina.

Exfolianti naturali

Puteti folosi cu incredere in procesul de exfoliere produse din bucatarie. Preparati rapid intr-un bol o mana de malai cu doua linguri de ulei de masline sau zat de cafea cu ulei de masline si miere.

Si mai la indemana sunt sarea sau zaharul, in particule cat mai mari. Aplicati pe pielea umeda si masati puternic.

Cum se face procedura de exfoliere la salon

Pentru o curatare a pielii ca la carte, puteti apela la specialistii unui salon de cosmetica. Acestia va pot aplica tratamente cum ar fi microdermabraziunea. Este o procedura foarte eficienta tocmai datorita tehnicii de a inlatura stratul superior al pielii cu un aparat care se termina cu un cristal special.

Ce este exfolierea chimica

In ceea ce priveste exfolierea chimica, aceasta foloseste in esenta acelasi principiu. Diferenta e ca stratul de celule moarte este eliminat dupa “topirea” cauzata de anumite substante chimice care se aplica special in acest scop.

Oferte vacante exotice

Tu ce destinatie exotica preferi?

La loc de frunte in topul acestora se afla acizii alfa hidroxi, cunoscuti cu prescurtarea AHA, dar si acizii glicolici sau lactici. Mare parte a acestora se extrag chiar din fructe si declanseaza procesul de curatare in reactie cu Ph-ul pielii.

Pe langa riduri si aspectul de piele uscata, acesti compusi pot inlatura urmele de acnee, micile cicatrici de dupa zgarieturi sau petele solare. Nu se recomanda sa va preparati acasa asa ceva.

Cum se exfoliaza tenul

Nu se recomanda sa aplicati si pe ten procedurile recomandate pentru curatarea prin exfoliere a pielii corpului. Motivul tine atat de sensibilitatea speciala pe care o are aceasta zona, cat si de gradul de expunere. Daca se dovedeste ca procedeul este prea dur, va fi mai greu sa va camuflati iritatia. Pentru a alege cea mai potrivita exfoliere trebuie sa tinem cont in primul rand de tipul de ten.

Persoanele cu ten gras vor recurge mai rar la aceasta procedura, pentru a nu stimula si mai mult inestetica secretie de sebum. O data sau de doua ori pe saptamana se aplica o solutie care contine si acid salicilic pentru atenuarea eventualelor cosuri. De asemenea, se pot aplica si solutii mai delicate cum ar fi cea cu sare sau zahar pentru indepartarea celulelor moarte.

Totul pentru bucataria ta

Vrei sa gatesti ca un chef?

Tenul uscat poate fi o consecinta a acumularii unui strat gros de celule moarte. Drept urmare, se poate aplica in acest caz un tip de exfoliere mai drastica, cu sare de mare sau coji de nuca. O alta solutie de mare folos in acest caz poate fi microdermabraziunea.

Persoanele al caror ten se dovedeste a fi unul sensibil pot incerca metode de exfoliere delicata. O data pe luna se poate aplica o solutie cu enzime in acest sens. In rest, pot fi de mare ajutor scruburile homemade, cu malai, zat de cafea, ovaz, sare sau zahar. In aceasta situatie este de evitat recurgea la metodele chimice de exfoliere.

Contraindicatii ale exfolierii

Cu toate aceste beneficii, exfolierea nu ii este recomandata oricui. De pilda, celor cu varice, capilare dilatate sau sparte. De asemenea, evitati sa apelati la exfoliere daca aveti boli dermatologice. In acest caz, riscati atat agravarea problemei, cat si extinderea afectiunii pe o zona mai mare.

Exista medicamente care pot face pielea mai sensibila. Asa ca in timpul tratamentului nu se recomanda proceduri de exfoliere. Intre acestea, cele care contin peroxid de benziol (inclus mai ales in cremele impotriva acneii) sau retinol (un derivat al vitaminei A). Nu in ultimul rand, cei care au pielea sensibila ar trebui sa evite exfolierile puternice, pentru a nu provoca iritatii sau zgarieturi.

(sursa foto: YouTube)

Friteuze cu aer cald

Pregateste mancare prajita mult mai sanatoasa

Distribuie acum