Caută
Cele mai comune greseli de ingrijire a pielii in sezonul rece

Cele mai comune greseli de ingrijire a pielii in sezonul rece

Temperaturile tot mai scazute ne pun probleme cand vine vorba de ingrijirea pielii. Piele uscata si chiar senzatie de durere la nivelul palmelor, precum si calcaie crapate si coapse cu piele “care tine” sunt doar cateva dintre probleme legate de ingrijirea pielii. Fie ca avem sau nu piele uscata, cu toate ne confruntam cu provocari atunci cand vine vorba de hidratarea pielii si prevenirea acestor senzatii neplacute.

Tentatia dusurilor fierbinti dupa o zi rece e mare. La fel de bine auzim ca trebuie sa ne hidratam pielea cu cat mai multe creme pe baza de ulei. Sunt oare aceste practici adevarate? Iata cele mai comune greseli de ingrijire a pielii in sezonul rece si cum sa le combati.

Crezi ca e suficient sa aplici uleiuri de ingrijire a pielii

De obicei, ne gandim ca aerul rece usuca pielea si auzim deseori ca trebuie sa ne hidratam pielea cu uleiuri de ingrijire. Asa ca masura pe care o luam este sa inlocuim crema obisnuita cu uleiuri. Ceea ce de multe ori conduce la “imbacsirea” tenului. Ca si consecinta, folosim geluri care usuca pielea, indepartand excesul de sebum. Si astfel mentinem un cerc vicios.

De fapt, problema se leaga de folosirea exclusiva a uleiurilor de ingrijire a pielii. Acestea nu sunt neaparat hidratante, ele catifeleaza pielea, dar nu reusesc sa mentina apa in tesuturi. Este adevarat ca iarna, tenul are nevoie de ingrijire speciala, insa nu trebuie sa folosesti uleiuri, ci lotiuni de fata pe baza de uleiuri.

Diferenta consta in faptul ca aceste lotiuni pot sa contina si alte ingrediente ce faciliteaza hidratarea. Uleiul aplicat pe fata este doar o pelicula si nu se absoarbe in piele, asa cum se crede. Foloseste mai degraba ulei de jojoba, ulei de musetel si ia in calcul si lotiunile care contin substante umectante. Acestea mentin apa in piele si ii ofera un aspect neted.

Faci dusuri fierbinti si stai mult in apa

Nu prea ne vine sa ne spalam cu apa rece atunci cand afara temperaturile scad semnificativ. De cele mai multe ori facem dusuri calde sau fierbinti ca sa ne relaxam. Ulterior, constatam ca pielea de pe corp devine uscata si parca ne “tine”. Daca petrecem prea mult timp in dus sau in cada, adica peste 5 minute, stratul natural de sebum al pielii este afectat. Drept consecinta, pielea, mai ales cea de pe corp, este mai uscata.

Atat sfaturile din batrani, cat si cele stiintifice sunt la consens cand vine vorba de utilizarea apei reci pentru ten si corp. Este bine sa folosim apa rece pentru ten si pentru corp, atunci cand facem dusuri scotiene. Nu doar ca imbunatateste circulatia, dar ne si ajuta sa avem un nivel de antioxidanti mai ridicat.

Un studiu efectuat pe inotatori, arata ca acestia au un organism mai rezistent tocmai pentru ca petrec timp in apa rece. Poti sa faci dusuri scotiene, alternand jeturi de apa calda cu apa rece de cateva ori pe saptamana.

Folosesti materiale iritante cu pielea

Este de preferat sa eviti sa te afunzi in fulare de lana supradimensionate sau jachete cu guler inalt din lana. Aceste materiale pot sa iti irite pielea, chiar daca te incalzesc. Totodata, nu alege nici materiale sintetice captusite cu puf artificial.

Cea mai buna varianta este sa porti lenjerie de bumbac, alaturi de mai multe straturi de haine. Chiar daca este mai incomod, e mai bine sa lasi pielea sa respire.

Renunti la cremele de protectie solara

Chiar daca soarele nu doar ca nu este arzator, dar abia este caldut, razele ultraviolete strabat atmosfera si pot avea efect negativ asupra pielii tale.

Aproape 80% din radiatia solara este reflectata de zapada, asa ca pielea ta nu este complet ferita nici in timpul iernii. Ai grija sa alegi o crema de protectie solara cu spectru larg si cu factor de protectie 30.

(sursa foto: Beauty and Health Tips)

Distribuie acum