Conecteaza-te cu Luvie

Retete de supa crema de legume

Retete de supa crema de legume

Culinar

Retete de supa crema de legume

Iubim supele si adoram garniturile cremoase, insa ritmul ametitor al vietii moderne nu ne da ragaz sa stam sa le gatim pe toate ca la carte. Mancarurile sub forma de supa crema, aparute relativ recent si la noi, reunesc calitatile ambelor forme, ba chiar le aduc savoare si beneficii noi.

Se gatesc rapid, sunt versatile si ne lasa fantezia sa se desfasoare in voie. La final, rezulta preparate noi mai bune si mai sanatoase decat cele de la care ne-am inspirat. Supele crema au la baza cateva reguli simple. Va prezentam cateva retete de supa crema de legume, usor si rapid de facut.

Cum se face supa crema

Pentru obtinerea unei supe creme se folosesc obligatoriu legume si fructe proaspete care se fierb pana ajung la o consistenta foarte moale. Ne putem folosi de recipiente inovative, cum sunt, de pilda, oalele sub presiune (daca nu ai inca, gasesti AICI), pentru a scurta mare parte din timpul necesar fierberii.

Produsele rezultate se paseaza temeinic pana ajung la o consistenta de pasta moale. Din nou putem apela la tehnologie, mai exact la blenderele care vor face aceasta treaba in cateva clipe. Se adauga in acest moment ingrediente emoliente cum ar fi smantana, uleiul de masline, sucul de lamaie sau galbenusuri de ou. Tot acum se presara si condimentele. Un mare avantaj al unei supelor crema este ca pot fi consumate si de bebelusi.

Supa crema de cartofi cu usturoi

Seamana cu un piure, dar are o textura mai placuta si o aroma de-a dreptul irezistibila. Cartofii pot fi curatati si fierti, ca la piure, sau, ca sa fie mai buni, se coc in coptor. Miezul bine patruns se pune in blender. Cateii de usturoi in cantitatea dorita se curata, se fierb 3-4 minute si se adauga peste cartofi, se pune sare si piper, dupa gust. Se adauga supa de legume, smantana lichida si se porneste blenderul. Va rezulta o supa crema delicioasa, dulce si fina, cu o aroma placuta de usturoi. Se poate servi intr-un bol cu doua-trei frunze de menta sau, dupa dorinta, cu crutoane.

Supa crema de conopida cu nucsoara si chimen

Aroma unica a conopidei poate fi potentata la maximum cu o reteta de supa crema de conopida, cu nucsoara si chimen. Se alege o conopida de marime potrivita, se imparte in buchetele si se fierbe cateva minute. Bucatetele se pun apoi intr-o tigaie incapatoare, alaturi de o ceapa taiata marunt si putin ulei. Se adauga o cana de supa de pui si se lasa la foc mic, cu un capac deasupra, nu mai mult de 10 minute. Continutul se toarna in blender, se adauga o jumatate de cana de smantana, plus sare si piper.

Crema rezultata se toarna din nou in tigaie si se lasa sa clocoteasca vreo cateva minute. Se presara praf de chimen si nucsoara, se amesteca bine, dupa care poate fi servita. Este buna si in varianta fara condimente.

Supa crema de dovleac cu ghimbir

Arata ca in reclame si va va ajuta sa preparati o masa cu care ii veti uimi pe toti. Supa crema de dovleac cu ghimbir este o reteta care reuneste in jur de un kilogram de dovleac bine copt, cativa morcovi subtiri, un cartof mare si o bucata de ghimbir care sa nu depaseasca doua grame.

Se curata toate de coaja. Morcovii si dovleacul se taie in cuburi si se amesteca intr-o tigaie cu putin ulei sau unt pana devin putin moi. Se adauga ghimbirul ras. Totul se toarna intr-o cratita cu apa clocotita (sau supa de gaina) si se fierb 45 de minute. Se adauga sare si piper, se pune totul in blender si se amesteca pana la consistenta dorita. Se toarna inapoi in cratita si se incalzeste pana ajunge la punctul de fierbere, dupa care se opreste.

Se serveste in boluri cu frunze aromate praspete, seminte prajite ori crutoane.

Continua sa citesti
Advertisement
1 comentariu

1 comentariu

  1. Pingback: Idei despre cum sa mai gatesti legumele de toamna - Luvie

Scrie parerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai vizualizate

Oferte pentru tine

Sus