Sfaturi pentru o cafea mai sanatoasa

Sfaturi pentru o cafea mai sanatoasa

Sumar articol

Este una dintre cele mai consumate bauturi la nivel mondial si ne umple diminetile cu savoare. Cafeaua are numeroase beneficii, dar si dezavantaje. Printre beneficii regasim: recapatarea temporara a energiei fizice si psihice, reducerea riscului de diabet si Parkinson, furnizarea unei doze de antioxidanti.

Insa, fiind un produs stimulent, prajit, cafeaua are si dezavantaje: ne poate face iritabili, poate favoriza problemele digestive si chiar poate sa fie toxica pentru organism. Specialistii ne recomanda sa consumam o ceasca de cafea in fiecare zi. Pentru a reduce din efectele negative, putem apela la cateva recomandari.

Cafea BIO 100% – vezi AICI detalii

Sa alegem cafea organica

Este un adevarat trend sa consumam fel de fel de alimente organice. Insa, in cazul cafelei, nu este doar un mit. Boabele organice sunt cultivate in conditii ecologice. Mai important este procesul de prajire al acestora. Astfel, cafeaua de calitate inferioara este cultivata fortat in zone in care nu ar creste in mod obisnuit.

Pe de-alta parte, cafeaua organica este bogata in antioxidanti si ne ajuta sa luptam impotriva radicalilor liberi. Acestia au efecte negative asupra pielii, organelor interne si chiar duratei vietii. Sigur, poate ca nu ne putem permite sa cumparam mereu cafea de calitate, dar daca vom sacrifica sanatatea in repetate randuri va fi mai rau. Nu e nevoie sa cumparam cele mai celebre brand-uri de cafea. Putem cere informatii suplimentare cu privire la procesul de prajire si recoltare.

Cafea verde – click AICI pentru detalii

Sa eliminam siropurile

Zaharul si siropurile rafinate sunt adevarati inamici ai sanatatii si ai siluetei. Acestia contribuie la cresterea in greutate, modificarea colesterolului in detrimentul nostru si imbatranirea pielii. Putem sa ne facem cafeaua mai sanatoasa eliminandu-le. Sigur, aproape nimanui nu ii place gustul pur amarui, oricat de aromat sau fructat este. De aceea, putem adauga lapte de migdale, de cocos sau de caju. In loc de zahar, putem adauga miere (doar daca este fierbinte cafeaua) si indulcitori naturali.

Cafea si cacao, diverse sortimente – vezi AICI

Sa nu o consumam pe stomacul gol

Consumata pe stomacul gol, cafeaua poate sa accentueze mediul acid din stomac. Acest lucru poate conduce la dureri de stomac, reflux gastric si senzatie de arsura. Mai mult, avand un efect asupra hormonilor stresului (aflati la un nivel mai inalt la trezire), cafeaua va creste productia acestora. Astfel, ne simtim alerti, dar si agitati. De aceea, este recomandat sa o consumam dupa ce am mancat.

Sa adaugam grasimi sanatoase

Noul trend al cafelei cu unt poate parea o nebunie. Insa, exista o urma de adevar in acesta. Se pare ca este benefic sa consumam cafea in combinatie cu grasimi sanatoase. In vreme ce consumul de unt este inca destul de controversat, nu ne opreste nimeni sa adaugam alte grasimi sanatoase. De exemplu, in loc de frisca indulcita, putem pune o lingura de unt de cocos sau lapte de migdale. Cu toate acestea, nu trebuie sa inlocuim micul dejun cu cafeaua cu unt de cocos. Chiar daca este mai calorica, nu furnizeaza toti nutrientii unei mese solide. In plus, nici in privinta caloriilor nu trebuie sa ne facem griji. O ceasca de cafea cu o lingurita de unt de cocos are in jur de 40 calorii.

(sursa foto: Hinh Nen De Thuong)

Distribuie acum