Este una dintre cele mai consumate bauturi la nivel mondial si ne umple diminetile cu savoare. Cafeaua are numeroase beneficii, dar si dezavantaje. Printre beneficii regasim: recapatarea temporara a energiei fizice si psihice, reducerea riscului de diabet si Parkinson, furnizarea unei doze de antioxidanti. Insa, fiind un produs stimulent, prajit, cafeaua are si dezavantaje: ne poate face iritabili, poate favoriza problemele digestive si chiar poate sa fie toxica pentru organism. Specialistii ne recomanda sa consumam o ceasca de cafea in fiecare zi. Pentru a reduce din efectele negative, putem apela la cateva recomandari.
Cafea BIO 100% - vezi AICI detalii
Sa alegem cafea organica
Este un adevarat trend sa consumam fel de fel de alimente organice. Insa, in cazul cafelei, nu este doar un mit. Boabele organice sunt cultivate in conditii ecologice. Mai important este procesul de prajire al acestora. Astfel, cafeaua de calitate inferioara este cultivata fortat in zone in care nu ar creste in mod obisnuit. Pe de-alta parte, cafeaua organica este bogata in antioxidanti si ne ajuta sa luptam impotriva radicalilor liberi. Acestia au efecte negative asupra pielii, organelor interne si chiar duratei vietii. Sigur, poate ca nu ne putem permite sa cumparam mereu cafea de calitate, dar daca vom sacrifica sanatatea in repetate randuri va fi mai rau. Nu e nevoie sa cumparam cele mai celebre brand-uri de cafea. Putem cere informatii suplimentare cu privire la procesul de prajire si recoltare.Cafea verde - click AICI pentru detalii
Sa eliminam siropurile
Zaharul si siropurile rafinate sunt adevarati inamici ai sanatatii si ai siluetei. Acestia contribuie la cresterea in greutate, modificarea colesterolului in detrimentul nostru si imbatranirea pielii. Putem sa ne facem cafeaua mai sanatoasa eliminandu-le. Sigur, aproape nimanui nu ii place gustul pur amarui, oricat de aromat sau fructat este. De aceea, putem adauga lapte de migdale, de cocos sau de caju. In loc de zahar, putem adauga miere (doar daca este fierbinte cafeaua) si indulcitori naturali.Cafea si cacao, diverse sortimente - vezi AICI