Dorinta de a manca ceva dulce ne incearca si ne chinuie la orice ora a zilei. De multe ori, am prefera o ciocolata sau o bomboana in locul oricarui aliment. Uneori este un semnal pe care organismul ni-l da pentru a ne atentiona ca avem carente sau obiceiuri nesanatoase. Alteori e doar o pofta care trece rapid dupa un fursec. In oricare dintre cazuri, cel mai indicat este sa tinem cont de cateva sfaturi ca sa rezistam tentatiei, pentru a preveni ingrasarea si afectiunile pe care le poate declansa consumul prea mare de zahar.
Dulciuri si gustari fara zahar - vezi AICI
Pofta de dulciuri este, de fapt, dependenta de zahar. Aceasta este mentinuta la cote inalte de alimentele si bauturile produse industrial in prezent. Apare automat atunci cand glicemia scade sub limita normala, iar asta are mai multe cauze. Uneori poate fi vorba de carenta unor minerale esentiale, cum ar fi magneziu, mangan, crom, vanadiu sau zinc. In acest caz un set de analize ne poate lamuri rapid, iar medicul ne va prescrie suplimente pentru acoperirea lipsurilor.