Caută
Supe de vara satioase si sanatoase

Supe de vara satioase si sanatoase

Termometrele indica hotarate temperaturi de peste 30 de grade. Ne simtim destul de inconfortabil si tot ce ne trece prin minte sunt bauturi si mancaruri cat mai racoritoare. Apelam la limonada, inghetata si salate, insa in scurt timp ne surprindem la fel de infometati. Ca sa nu mai vorbim de caloriile care se aduna, indiferent de cat de cremoasa este inghetata. Avem nevoie de o alta solutie. Asa ca putem miza cu incredere pe supele de vara.

Iata cateva idei prin care transformam supa intr-un fel de mancare racoritor, satios si sanatos.

Adauga legume consistente

Alaturi de legumele de sezon, putem sa adaugam si leguminoase. Acestea sunt bogate in fibre si vitamine ce ne ajuta sistemul nervos. Putem combina o supa de mazare cu menta proaspata si conopida. Pe aceasta o putem asezona cu crutoane din paine integrala, preparate la foc mic, in ulei rezistent la temperaturi inalte.

La fel de bine, putem opta pentru clasica supa gazpacho cu usturoi. Pentru mai multa satietate si o textura crocanta, adaugam boabe de fasole rosie coapte in cuptor. Dupa ce le fierbem partial, le putem imbaia in mirodenii si condimente dupa plac si lasa apoi in cuptor pana se coc. Astfel, obtinem o combinatie indrazneata, formata din legume de sezon si leguminoase.

Nu uita de uleiuri sanatoase

Corpul nostru are nevoie de grasimi ca sa isi indeplineasca functiile in mod optim. Studiile au aratat ca grasimile ne ajuta sa slabim, atunci cand sunt consumate cu moderatie. Este esential sa nu le combinam cu alimente bogate in glucide (paste, paine, dulciuri, fructe) ca sa aiba acest efect. In plus, se pare ca modifica raspunsul creierului in ceea ce priveste satietatea.

In supele reci si rapide, putem adauga ulei de susan, de masline sau de samburi de struguri. Ne putem prepara o atragatoare supa de castraveti proaspeti cu marar si o putem combina cu uleiul parfumat de nuca. La fel de tentanta este si o supa de dovlecei zucchini, piept de pui, peste care sa adaugam ulei de susan.

Include si carne slaba

Proteinele sunt esentiale pentru satietate. La fel de recomandate sunt si in cazul in care ne dorim sa ne pastram silueta sau sa pierdem cateva kilograme suplimentare. Daca vom consuma carne slaba de pui, vita si chiar porc, ne vom pastra si satisfactia unei mese delicioase.

In supele clasice, preparate la cald, putem sa adaugam bucati de carne. De exemplu, o clasica supa de legume poate fi transformata intr-o masa atragatoare daca adaugam carne de vita. Si ca sa evitam un gust plictisitor, putem prepara carnea marinand-o peste noapte in vin. Aceasta va elibera gustul intens in intreaga supa si ne va rasfata papilele gustative la cina.

(sursa foto: The Leaf)

Distribuie acum