Caută
destinatii de city break pentru toamna

Trei destinatii de city break pentru toamna

Cand afara e din ce in ce mai intuneric, nu mai e vreme de iesiri cu prietenii in aer liber, iar vacanta la mare e o amintire veche, e timpul sa va planificati cateva city-break-uri prin Europa. Calatoriile sunt nepretuite. Puteti vedea locuri magnifice, veti experimenta mancaruri noi si va veti intoarce cu noi perspective asupra vietii si a lumii in care traim.

Oferte city break Lisabona – vezi AICI preturi si detalii

Nimic nu e mai inutil decat weekendu-rile in care nu facem nimic. Trec ca si cum nu ar fi fost si nu ne dau nici un imbold sa ne incepem saptamana cu entuziasm. Cate un city-break intr-un loc indepartat ne poate scoate din zona de confort, ne arata cat de frumoasa e lumea in care traim si cat de important este sa o exploram.

City Break Budapesta, avion+cazare – vezi AICI preturi si detalii

Companiile low-cost se extind si ne conecteaza cu tot mai multe destinatii. Ca urmare, putem sa organizam iesiri din tara chiar daca avem la dispozitie un buget redus. Trebuie doar sa ne organizam cu cateva saptamani inainte. Este bine sa cautam din timp cele mai bune oferte de drum si cazare si sa facem rezervari din timp.

Va prezentam trei idei de destinatii de city break pe care le puteti incerca in aceasta toamna:

City Break la Budapesta

Budapesta este o destinatie apropiata si ne poate oferi surpriza unui oras neasteptat de maret si tulburator.

O plimbare pe la cele mai importante obiective turistice te fac sa simti ceva din gloria vechiului imperiu austro-ungar si sa iti doresti sa te mai intorci acolo. Castelul Buda, cunoscut si sub numele de Palatul Regal uimeste cu arhitectura sa baroca. Este cea mai veche cladire din oras si cuprinde intre zidurile sale o multime de obictive interesante. Intre acestea, Fantana lui Matei, Biblioteca Nationala Szechenyi, Galeria Nationala a Ungariei sau Muzeul de Istorie al acestui oras.

Cel putin la fel de atractive sunt Palatul Parlamentului si Bastionul Pescarilor. Merita sa va rezervati cateva ore macar pentru plimbari pe strazile pline de viata ale Budapestei si sa va bucurati de mancarurile unguresti, nu prea dietetice, dar foarte gustoase. Nu in ultimul rand, exista aici si o oferta impresionanta de bai termale.

Destinatii grandioase in Dublin

Departe de a fi doar un oras invaluit in ceata si ploi, cu carciumi mereu pline, Dublinul este o destinatie turistica plina de frumuseti surprinzatoare, cu o atmosfera vibranta si conectata la vremurile actuale.

Veti descoperi strazi animate de o atmosfera cosmopolita, pe care se vorbeste in toate limbile pamantului, si localuri primitoare.

Intre obiectivele care merita sa fie “bifate” se numara Catedrala Sfantul Patrick (cea mai mare biserica din Irlanda), sau inchisoarea Kilmainham Gaol (inaltata in 1789), Castelul Dublin sau Parcul Phoenix.

Fanii berii Guiness pot vizita Casa Guiness, locul de unde provine populara bautura. Din Dublin puteti calatori intr-o zi pana la Mormantul de la Newgrange, obiectiv mai vechi decat piramidele din Egipt.

Obiective turistice in Lisabona

Lisabona e o destinatie atat de complexa, incat un city break cere documentare si organizare ca la carte. Sub soarele sau de poveste puteti vizita intr-un timp scurt doar principalele obiective. Intre acestea, Muzeul Faiantei, cartierele Alfama, Baixa-Chiado, Belem sau Bairro Alto, Muzeul Marinei sau cel al Faiantei.

Cand faceti un popas la un local, savurati la ele acasa vinurile de Madeira, cele de Porto, dar si preparate din cosmopolita bucatarie portugheza. Bucurati-va de acordurile fado care rasuna nostalgic pe strazile magice ale Lisabonei. Este o destinatie la care veti dori sa va intoarceti mereu.

Distribuie acum