Caută
Cum sa intrii in forma dupa nasterea bebelusului

Cum sa intri in forma dupa nasterea bebelusului

Pe cat de emotionanta si incarcata de anticipare pozitiva, pe atat de consumatoare poate fi nasterea. Fiecare mamica trece prin clipe de fericire, euforie, dar si neliniste si incordare. Mai nou, majoritatea nasterilor au loc prin cezariana, asa ca organismul tau are nevoie sa se refaca dupa o operatie. Insa kilogramele acumulate si restrictia miscarilor raman neplaceri prezente. Din fericire, exista o o serie de exercitii si abordari pentru a dobandi energia si aspectul fizic placut.

Iata cateva recomandari pentru a-ti recapata silueta dupa nastere.

Incepe de la zero

Imediat dupa nastere, corpul fiecarei femei incepe sa se recupereze. In cazul operatiei de cezariana, vindecarea poate dura mai mult. Comporta-te cu corpul tau ca si cum ai incepe pentru prima data in viata ta sa faci sport. Fa incalzirea clasica, petece mai mult timp pentru fiecare miscare de intindere, balans sau flexare a bratelor si picioarelor. Astfel, vei avea ocazia sa testezi cat de multa miscare poti face si care e intensitatea potrivita in aceasta perioada. Poti incerca exercitii de yoga sau gimnastica de recuperare pentru diferite probleme (dureri de spate, revenirea dupa accidente). Chiar daca aceasta din urma este recomandata pentru un set de afectiuni, este benefica si pentru tine, tocmai pentru a permite dozarea efortului.

Articole pentru baia ta

Transforma baia intr-un sanctuar de rafinament si relaxare

Oferta aici

Nu forta muschii pelvieni si abdominali

La scurt timp dupa nastere, muschii abdominali pot fi mai mult sau mai putin traumatizati. Poti verifica gradul de afectare al acestora mergand la un control medical. Nu este nimic grav, in general acestia isi revin dupa cateva saptamani sau luni. Insa, e important sa le asiguri recuperarea in mod optim. De aceea, exercitii precum abdomene sau sarituri rapide pot sa fie daunatoare pentru muschii abdominali.

Acest lucru nu inseamna ca nu ai voie deloc sa ii contractezi. Cel mai important este sa o faci intr-o maniera distribuita universal si la o intensitate moderata. Nu iti propune sa reduci acum grasimea de pe abdomenul inferior deoarece exercitiile tintite pot vulnerabiliza fibrele musculare. Poti practica exercitii cu ajutorul mingii Swiss (gasesti AICI) care sa preia din greutatea ta in timpul exersarii sau poti incerca planking-ul lateral, cu genunchii indoiti.

Incearca exercitii izometrice

Exercitiile izometrice presupun pastrarea unei posturi relativ solicitante. Nu implica miscarea propriu-zis, ci mentinerea muschilor incordati cateva secunde. Acestea sunt utile post-partum deoarece intaresc muschii slabiti in urma nasterii. Fii atenta sa nu fortezi prea mult acesti muschi. De exemplu, poti sa te ajuti de o perna sau aceeasi minge Swiss pe care o tii intre picioare incercand sa apropii genunchii pret de 20-30 secunde. O alta varianta este sa ridici trunchiul, fiind intinsa pe spate, cu genunchii indoiti. Mentine 30 de secunde, impingand abdomenul inspre tavan.

Fii atenta la semnele corpului

Cea mai importanta recomandare presupune ca tu sa asculti mesajele transmise de corpul tau. Indiferent de exercitiu, daca simti durere sau intepaturi in mod constant, este mai bine sa te opresti. Cere parerea medicului. Este posibil ca organismul tau sa aiba nevoie de mai mult timp pentru a se recupera sau de o  intensitate si mai scazuta a exercitiilor.

Toate informatiile prezentate in acest articol au caracter informativ si nu substituie sfaturile medicale. In redactarea articolelor, folosim surse cu caracter stiintific pentru a asigura calitatea informatiei si a preveni aplicarea incorecta a sfaturilor ce pot fi daunatoare. Cu toate acestea, sustinem solicitarea parerii personalului specializat (medici, asistenti, etc.) fara a generaliza recomandarile din acest articol.

Saletele pentru toata familia

Daca somnul este important pentru tine, avem ce ai nevoie

Mai jos regasiti cateva video-uri cu o serie de exercitii.

(sursa foto: Life Remedy)

Distribuie acum