Caută
Mic ghid pentru combinarea ideala a branzeturilor cu vinuri si fructe

Mic ghid pentru combinarea ideala a branzeturilor cu vinuri si fructe

Tentatia branzeturilor decadente sta la tot pasul. Le vedem pozele savuroase la fiecare click, le observam asezate abundent in raioanele supermarketurilor. Sau le vedem afisate in vitrinele magazinelor cu produse internationale.

Vinuri de la cele mai bune crame din lume – alege de AICI si rasfata-te

Pe langa gustul delicios, beneficiile branzeturilor rafinate include si un continut ridicat de calciu, vitamina D si minerale. Cu toate acestea, ezitam sa ne aventuram in a le incerca pentru ca nu stim cum sa combinam branzeturile fine.

Desi este o adevarata arta in a alatura arome si texturi, specialistii ne expun sfaturi simple pentru combinarea acestora, astfel invat sa ne bucuram de toate avantajele lor.

Branzeturi semi-tari si tari pot fi combinate cu vinuri rosii

In categoria branzeturilor semi-tari intra: Emmental, avand un gust dulceag imediat ce este gustat si usor picant, la finalul degustarii, si Gruyere, avand un gust atat sarat, cat si dulceag. Aceste doua tipuri de branzeturi se combina cu vin rosu, bogat in tanin precum: Pinot Grigio, sau Vermentino. Acestea pun in valoare aroma de nuci, regasita, de exemplu, in branza Gruyere matura.

Daca iti doresti o gustare rafinata intr-o seara de duminica tipica, apeleaza si la combinatia dintre Gouda si Cabernet Sauvignon. Textura dura a branzei Gouda si aroma caramelizata, alaturi de gustul untos, cu iz de nuca face din aceasta una dintre cele mai populare alegeri la nivel mondial. Alaturi de aroma tare si fructata a Cabernet-ului Sauvignon, Gouda transforma orice petrecere sau seara cu prietenii intr-o experienta olfactiva si gustativa unica.

Branzeturile moi si grase se asociaza cu fructe proaspete

Savuroase, cremoase si cu un gust plin, branzeturile grase sunt alegerea ideala pentru deserturi sau gustari decadente.

Branzeturi moi precum Brie se pot combina cu succes cu fructe cu aroma mai dura, precum perele. Alege sa adaugi felii de pere peste tartine unse cu branza Brie ca sa te delectezi cu o gustare rafinata.

La fel de bine poti apela la Burrata, o varietate de Mozzarella proaspata, plina cu smantana. Coace felii groase de piersici pe grill si presara otet si ulei de masline, adaugand Burrata.

Pentru o gustare de toamna, combina cu incredere branzeturi albastre cu struguri albi. Aceasta combinatie va contrasta textura crocanta a boabelor de struguri cu cea cremoasa a branzeturilor cu mucegai.

Nucile se alatura perfect branzeturilor sarate

Nu este neaparat o regula ca trebuie sa combinam oleaginoasele cu branzeturi sarate. Insa multe tipuri de branza pot fi savuros asociate cu migdale sau nuci. Nucile pecan pun in valoare gustul puternic sau sarat al branzeturilor precum: parmezan sau Grana Padano. Branza de vaci moale precum Ricotta isi potenteaza gustul in combinatie cu delicata aroma a fisticului. Pentru un preparat mai consistent, foloseste aceste sortimente si pentru placinta cu branza.

Iar daca vrei sa apelezi la o gustare sanatoasa, alege migdale sfaramate presarate peste felii de branzeturi vechi. Cele mai apreciate combinatii sunt formate din felii de mere Granny Smith, branza Colby sau Cheddar si migdale. De neegalat la capitolul antreuri reci sunt si combinatiile dintre nuci si branza din lapte de capra. In topul preferintelor troneaza Humbolt si branza clasica Feta.

Distribuie acum