Conecteaza-te cu Luvie

Sase retete cu oua pentru mese gustoase

retete cu oua

Culinar

Sase retete cu oua pentru mese gustoase

Fac deliciul oricarei dimineti ce ne aminteste de copilarie. Fie ca le consumam cu paine prajita intocmai ca in anii de scoala sau le savuram alaturi de crema de branza savuroasa, ouale reprezinta alimentul preferat de multi. Bogate in proteine si grasimi benefice pentru inima, sunt vedetele multor feluri de mancare.

De la pranzuri sanatoase pana la aperitive pentru ocazii speciale, ouale reprezinta alimente versatile pe care e pacat sa le consumam exclusiv sub forma de omleta sau ca si oua fierte. Din fericire avem la dispozitie o serie de retete cu oua pentru mese gustoase. Iata cateva preparate din oua pentru orice preferinta.

Oua umplute cu ton pentru dimineti sanatoase

Ce poate fi mai delicios decat oua umplute cu ton? Ca sa nu mai vorbim de cat de sanatoase sunt. Aceasta reteta este utila inainte sau dupa antrenamentul fizic. Te va ajuta sa recapeti energie dupa ce ai pus la treaba muschii in timpul antrenamentului fizic.

Ai nevoie de doua, trei oua fierte, o jumatate de conserva de ton, cateva fire de ceapa verde, un cub de unt si mirodenii. Feliaza ouale pe jumatate si scoate galbenusul. Pe acesta din urma amesteca-l cu tonul bine scurs de ulei sau apa. Intre timp, lasa la incins cubul de unt si caleste firele de ceapa verde maruntite. Adauga tonul si lasa la calit. Dupa cateva minute amesteca tonul si ceapa cu galbenusurile fierte. Umple jumatatile de oua si intinde restul amestecului pe o felie de paine prajita.

Oua posate

Ouale posate se aseamana cu ochiurile romanesti si deseori sunt un simbol al rafinamentului. De obicei se combina cu sos olandez, reteta cunoscuta drept “oua posate cu sos olandez”. Indiferent de reteta, provocarea este in prepararea lor.

Ai nevoie de o oala cu apa pe care o pui pe foc. Lasa apa sa se apropie de punctul de fierbere si abia cand temperatura este intre 70 si 100 grade, sparge oul in apa. Daca se lipeste, foloseste o spatula cu care sa il misti usor de pe fundul vasului.

Intre timp, poti sa pregatesti un pat de paine prajita feliata pe care sa pui oul. De obicei, ouale posate se consuma cu paine prajita in toaster, unsa cu crema de branza. O data ce albusul s-a intarit, poti scoate oul. Lasa-l sa se scurga si pune-l peste painea prajita. Poti adauga rosii cherry sau o lingura de sos pesto peste acesta.

Oua Benedict cu sparanghel

Destul de consumate in America si nu numai, ouale Benedict reprezinta un deliciu pentru toate varstele. Reteta este simpla, ai nevoie de un ou, o briosa englezeasca, bacon si sos Hollandaise.

Incalzeste briosa in microunde, coace oul, facandu-l posat si intinde doua felii de bacon in briosa injumatatita. Adauga oul si sosul si un betisor de sparanghel din borcan.

Tartine cu papara si verdeturi

Un mic dejun savuros sau o gustare energizanta. Acestea sunt caracteristicile unei tartine cu papara si verdeturi.

Pentru preparare ai nevoie de doua oua si doua felii de paine integrala prajita. Sparge ouale direct in tigaia in care ai incins unt sau ulei rezistent la temperaturi inalte. Amesteca ouale si adauga frunze de marar, patrunjel si ceapa verde. Intinde papara peste feliile de paine si taie-le in triunghiuri.

Frittata cu oua si naut pentru pranz

Aceasta reteta de origine italiana este deosebit de savurata ca si aperitiv sau pranz plin de energie.

Ai nevoie de doua galbenusuri separate de albusuri, naut din conserva sau naut fiert si mirodenii. Bate albusul spuma. Bate si galbenusul separat. Amesteca galbenusul cu nautul boabe si mirodeniile. La final adauga albusul. Coace la foc mic pret de 10-15 minute.

Papara cremoasa cu branza si ardei iute

O alta reteta delicioasa cu oua este papara cremoasa cu branza si ardei iute. Ai nevoie de doua oua, doua linguri cu crema de branza tartinabila si o lingura de mascarpone. Foloseste ardei iute maruntit sau chiar pasta de ardei iuti.

Sparge ouale direct in tigaie, adauga crema de branza, mascarpone si pasta de ardei iuti. Continua sa amesteci pana ce omleta se coace. Omleta o sa fie cremoasa, asa ca nu o lasa sa se arda sau nu o coace astteptandu-se sa fie precum clatita. Se poate consuma usor cu felii de paine uscata cu multe fibre. Acestea au denumirea populara de “scandurici” si se gasesc in marile supermarketuri.

(sursa foto: Country Living Magazine)

Scrie parerea ta

Scrie parerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Culinar

Sus