Conecteaza-te cu Luvie

Trei retete de gemuri dietetice de toamna

retete de gemuri dietetice de toamna

Culinar

Trei retete de gemuri dietetice de toamna

Fructele inmiresmate umplu tarabele. Ciorchini pe care atarna greutatea boabelor suculente si pere ce te imbie nu doar sa le mirosi, fac deliciul privirilor. Fructele de toamna sunt printre cele mai potrivite pentu a fi transformate in gemuri. Oricine se bucura de un gem dens de gutui sau de magiunul imbelsugat de prune, intins pe o felie pufoasa de paine.

Gemuri fara zahar – vezi AICI

Dupa momentele de savure, apare insa si vinovatia. Prea multe lingurite pentru ora tarzie de seara. Prea mult zahar ca sa nu se depuna pe solduri. Ganduri asemanatoare pot sa continue si sa ne strice parca tot deliciul mesei. Gemurile de toamna nu trebuie sa fie neaparat bombe calorice. Iata cateva retete de gemuri dietetice de toamna care sa nu iti puna probleme in ceea ce priveste kilogramele in plus.

Gem de pere pentru un desert nevinovat

Suna ca o adevarata placere vinovata. Insa, o combinatie dietetica de pere si o cantitate mica de zahar iti ca incanta papilele gustative, fara efecte nedorite pe solduri si coapse.

Perele de toamna au avantajul ca sunt bogate in fibre, aducandu-ne beneficii in ceea ce priveste sanatatea sistemului digestiv. Totodata, ele vin cu varietati de arome, ceea ce ne va incanta simturile.

Pentru reteta de gem de pere ai nevoie de un kilogram si jumatate de pere bine coapte, o cana de zahar, sucul de la o lamaie, o pastaie de vanilie.

Perele taiate in cubulete se pun pe foc alaturi de zahar si sucul de lamaie si se lasa pana ce se inabuse. Cand sunt gata se lasa la rece o zi. Ulterior, separa perele de sucul pe care l-au lasat. Fierbe sucul separat si adauga pastaia de vanilie. Pune si pulpa fructelor peste sucul fiert cu vanilie. Tine toata compozitia la foc mediu pana ce lichidul se evapora si perele devin dense si lipicioase. Poti pastra acest gem pana la un an de zile nedesfacut. Bucura-te de savoarea gemului de pere, fara grija siluetei.

Gem de mere cu scortisoara – ideal pentru umplutura tartelor

Merele sunt printre cele mai versatile fructe. Le transformam in compot racoritor vara sau caldut iarna. Le luam dupa noi ca si gustare ideala. Sau ne bucuram de gustul dulce intr-un gem de mere cu scortisoara.

Pentru aceasta reteta avem nevoie de 10 mere proaspete, o lingura de scortisoara, o lingurita de nucsoara, sucul de la o lamaie, patru cesti de fructoza sau indulcitor pudra de stevie. Mai avem nevoie si de cateva plicuri de pectina. Aceasta va mentine textura legata a gemului.

Curata merele si taie-le cubulete. Adauga merele, sucul de lamaie si mirodeniile intr-o tigaie si presara si pectina peste ele. Pune patru cesti de apa in tigaie. Lasa-le sa fiarba pana ce devin greu de amestecat. Acum adauga indulcitorul si amesteca pret de cateva minute pana capata o consistenta omogena. Pune-le in borcane, sigileaza capacul si fierbe-le pret de 10 minute.

Poti sa folosesti acest gem si ca umplutura pentru tarte sau clatite, adaugand o textura bogata si aromata oricarui desert.

Gem de merisoare – delicatesa pentru momente speciale

Bogate in vitamina C si cu o aroma care parca te duce cu gandul la copilarie, merisoarele sunt printre cele mai potrivite fructe pentru un gem. Si aceasta deoarece au un continut ridicat de pectina si nu mai este nevoie sa adaugi tu in plus. Permit variatii in ceea ce priveste combinatiile de retete, tocmai din acest motiv.

Pentru aceasta reteta ai nevoie de 300 grame de merisoare, 500 grame de indulcitor pudra de stevie, sucul de la o lamaie, un mar de marime medie. Cu o zi inainte de a prepara gemul, lasa indulcitorul si merisoarele sa stea peste noapte la frigider. Pune tot amestecul intr-o oala si adauga si un mar ras, precum si sucul de la o lamaie. Adu continutul la punctul de fierbere si lasa-l sa fiarba 5-10 minute. Ca sa iti dai seama daca gemul este suficient de fiert, urmareste sa fie dens si sa nu curga. Daca acest lucru se inampla, mai lasa-l pe foc pana ce obtine textura de gem.

Poti consuma gemul de merisoare si alaturi de branzeturi fine. Daca vrei sa stii cu ce sa mai mananci branzeturile si sa dobandesti noi idei de combinare a gemului de toamna, poti apela la un mic ghid pentru combinarea ideala a branzeturilor cu vinuri si fructe.

(sursa foto: Magic 4 Walls)

Continua sa citesti
Advertisement
Scrie parerea ta

Scrie parerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai vizualizate

Doresti noutati ?

Oferte pentru tine

Oferte pentru tine

Sus